Tuesday, August 4, 2009

melepas gian...

wahhh...lama sungguh x tengok wayang..rasanye latest movie yg kitorang tengok adelah Upin Ipin..masa zaman berchenta dgn baru2 kawen dolu2 memang le selalu berdating kat TGV, GSC..penah le melepak kat Odeon yg dekat dengan Sogo nak tengok Pengantin Popular..hehehe aku tengok citer melayu?? arghhh tidakkkk!! adelah rugi menengok citer melayu kat wayang...Upin Ipin tu lain la..tu animation..hehehe..kalo citer P.Ramlee tu aku layan la..kalo Razak Mohaiden ke Pierre Andre ke...yang mengarut meraban tu idakle aku nengok... sikit2 hantu, rempit, bohsia, gaduh, cinta..isk..lemassss lemassss!!!

bukannye aku x menyokong karya tempatan, tapi entah le..xde melekat kat ati aku nak nengok citer2 melayu ni...layuuuuu je manjang....kalo citer P.Ramlee tu, seploh kali tengok pun xpe..sampai hafal dialog la..hheheh..memang x penah jemu, x penah bosan tengok citer P.Ramlee...


kedua2 citer ni memang kami nanti2 kan...nak2 Ice Age 3...dari last year lagik dah tengok iklan dia dlm bas rapidKL..oh ye, kan aku hari2 balik naik bas. jgn x tau dlm bas rapidkl tu ada TV..so hari2 tayang iklan Ice Age 3...bila tengok date, on summer 2009. kalo summer maknanye bulan jun/july la...
so bila dah masuk july...Ice Age 3 pun start showing in Malaysia...dah le tu dekat2 pulak dgn Transformers 2..haaa ni pun satu citer yg kitorang dok tunggu2...


problemnye, bila dah July ni masing2 bz...aku dgn melayan karenah students masuk new semester ni, dengan family day kat Taman Negara lagi, dengan internal audit lagik..wuwuwuwuwu nangesss je bila kawan2 dok citer diorang dah layan Ice Age ngan Transformers =(


bila semua dah setel, kebetulan lak baru gaji, on 23rd July tu aku cepat2 cakap ngan hubby booking dulu tiket wayang..2 citer sekaligusssss!! muahahahaha tamak sungguh!! hubby pun follow je....tempatnye of coz la Pavillion...dah hubby keje situ, senang la dia beli tiket..nak pilih seat yg best2 pun boleh....


so konpem, sabtu 25th Ice Age show 6.10pm, sambung dengan Transformers kol 9pm...


makanye hari yg dinanti2kan pun tiba....kol 5 kitorang kuar dari umah, sampai pavi kol 5.30..okeh canteekkk..pusing2 pavi jap...pastu beli popcorn...adelah best tgk wayang sambil makan popcorn...hehehhe...citer baru nak start popcorn dah tinggal half..begitulah sokmo2 nye....


kol 6 tgk2 dah boleh masuk, terus je masuk dgn berlagaknye..muahahah iyolah org lain baru hegeh2 nak beli tiket, kitorang masuk terus duduk kat seat line A...diulang..A okeyyyy!!! betul2 paling atas dan tengah2...wuwuwuwu sonoknyeeee (^_________________^)


macam biasalah nak boleh start tu, mcm2 trailer movie ditayangnye...tapi yg paling kitorang berkenan adelah citer ni...
best je tgk trailer dia...kena pulak dgn budak kecik yg molatt ni..eii geramnye tengok pipi dia!!!tunggu konpem show nanti akan ku terjah pavi sekali lagik =P


overall citer, Ice Age 3 mmg best...part yg aku paling suka, masa anak2 dinasour tu lahir dan ikut perangai Sid sejibik2!! tau2 je la Sid dgn pe'el comel dia tu...suka tergaru sana sini, dengan 'lembik' nye lagi..heheh sooo kiuttt!! watak2 baru macam tupai betina yg bulu mata x boleh blah tu..fuyooo menggoda..siap menari tango tu..heheheh..lain2..memang best...2 thumbs up!!
.
habis Ice Age kol 8...larik2 pegi solat magrib, then masuk balik...sbb show kol 9....layan Transformers la pulok....okla citer dia tapi aku rasa macam ada kureng sket..agaknye sbb Decepticon terlampau banyak..pastu ada 1 part x logik masa Sam dah 'mati' siap dgn kaki kanan terkepak sbb patah...tapi at the end masa 'hidup' balik tu, kaki tu molek2 ada xdelah pulak dia terdengkot2..hehehe x kisah la tp still best!!
.
anyway..puas ati kitorang!! balik umah dengan senang ati...lalalalala....
.
pasni nak tgk citer apa ek? kena tunggu lepas raya la kalo ada movie best...hmmm..bila agaknye Shrek 4 nak kuar ek???

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

3 comments:

LiXa NiZaM said...

hari tu pun kitaorg wat marathon cite yg same gak kat cineleisure. mule2 ice age then transformers.
pasni nak tgk the proposal ngan ghost of girlfriend's past plak eheheh

ryani said...

tahan ke alya bersejuk2 dlm tu? xpe ke bwk baby masuk panggung? bkn ape sian lak sbb sound kuat kan...takut effect telinga dia la nanti za...u better get advise from doc la..heheheh

LiXa NiZaM said...

dah siap bungkus abis doh..dok ketik pun dalam panggung tu..

rase ok je kot tak dok org marah pun sbb ramai gok bawak baby mase gi tengok the pelham & harry potter hari tu

hehehe..nnt try tanye doktor ar tgk die kate ape..so far ok je