Saturday, January 31, 2009

celebrating our L.O.V.E - Finale

ok..sampai ke episode finale our anniversary celebration..ehhe mcm citer bersiri plak ek..

hmm susahnye nak carik anibersari card ni...skang lak musim valentine..kad valentine aje yg berlambak..masa dok usyar kat memory lane pavillion last month, byk plak card utk hubby...tp kat jusco xde plak...jgnkan utk hubby, utk wife pon yillek pocikk!!!

tgk2 yg ni je ada...hmm okla kan..dr xde langsung...tp wording dia best la...x bleh lak nak tunjuk kat sini..jiwang yg amat..hehehhe...

so inilah anniversary card dariku utk hubby terchenta....

mlm tu, hubby sampai je dia terus hulur kad ni...wahh merah menyala gitu..adakah semerah chentanye kpd ku??? lu pk la sendrikkk!!! hahahhahaaha

dah jadik tradisi, setiap kali besday or anniversary, or even hari raya sekalipon, kitorang mmg jenis bagi card to each other...practic masa zaman berchenta sampaile zaman dah kawen ni....bukan apa..mcm seronok aje..pastu leh kumpul byk2...bila boring2 leh tlg balik card2 chenta ni...barulah ada kenangan terindah..iye x??


ok dah abih dah citer psl anibersari......T.H.E E.N.D =p


Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

celebrating our L.O.V.E - Part 3

akhirnya tibalah hari yg ditunggu...30 january 2009....kebetulan anibersari thn ni jatuh pd hari yg sama waktu nikah dulu...hari Jumaat..penghulu segala hari..semoga bertambah berkat dan bertambah rezeki dlm rumahtangga kami ni..InsyaAllah..Amin....

memula mmg x plan apa2 pon...cuma dekat2 nak lunch tu, dok pikir nak msk ape la mlm ni...lauk mmg habis langsung..xkan nak mkn kat luar je...tetiba teringin nak buat nasik ayam...haa..jgn x tau...5 thn kawen aku x penah skalipon wat nasik ayam tau!!! kalo nk mkn asik2 pi beli kat kedai je...so apa salahnya try msk kan..nak2 time nak celebrate hari2 spesel mcm ni....

tghari tu, kuarla pi jusco (again!!)..kuar tu sbb nak beli anibersari card utk hubby.. x sempat langsung nak beli...oh ye citer psl card dlm next entry ok....

nak beli bahan2 utk nasik ayam, malas le pulok beli kat jusco..nanti kena bwk balik opis..pastu bwk balik umah..hmm leceh tol..last2 tunggu balik keje la..singgah OTK lg senang..murah pon murah...

balik keje, tumpang kete iwa sampai OTK..kebetulan dia pon nak beli pampers anak dia. terus je capai bahan2 utk nasik ayam...salad, tomato, timun..dan of coz la ayam..kalo xde ayam bukan nasik ayam namanye..aparaaaa.....

sampai umah..start la misi memasak....tu pon jap2 call kakngah tnya resepi...ekceli bkn ssh sgt pon tp kang kalo slh resepi x ke naya.....

setelah hampir 2 jam kat dapur...tadaaaa.......inilah nasik ayam spesel ku...ewahhhh =D

hubby mmg xtau aku msk nasik ayam..bila dia tnya, masak x? aku jwb..masak...tu je la...xde la citer lebey2...bila dia balik je terkujat jugakle tgk nasik ayam dah terhidang atas meja...nasib baik dia x tnya, 'ni beli kat mana? kalo dia tnya cenggitu..harus aku majuk 4 hari 4 mlm tau...hahhahaha

wah maveless sup aku...hubby kata sodapppp...hiks :P

ayam pon beshhh.....

nasik pon..perghhhhhh

nak beli jiwa..kenalah hidang laici fave hubby hiks :Psantapan kami di malam ulangtahun.....x sempat nak hias meja ngan bunga + candle

hubby siap tambah 2 kali..hmm sedap sgt la tu konon..tp sonok tgk dia mkn....

tapi kan...meh la nak citer..x tau la nape kan..esoknye bgn pagi, aku panaskan le nasik tu..pastu kol 10 nak mkn, tgk2 nasik tu dah basi!!! adoiyaii frust nyeeee!!! knp haaa?? terus aku call kngah, call kak ila tnya knp...diorang pon heran knp nasik aku cpt basi, sedangkan diorg ckp nasik ayam ni lambat basi..frust tol aku..dah le perut lapo gile time tu..last2 aku ratah ayam je....nak msk nasik pon, beras dah licin licau...kebetulan masa nak wat nasik ayam tu, beras ada 4 pot..aku habihkan semua...penuh lagi nasik ayam tu dlm periuk...huhuhu sedey nye aku....hubby ckp xpela, nanti dia balik keje mlm kang, dia beli beras, msk nasik putih je....


tp xpela..lps ni bleh try lagik...1st trial dah menjadik..cuma pasni kena pastikan nasik x cepat basi...opss...sape2 leh bg petua nak elakkan nasik ayam cepat basi?



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

celebrating our L.O.V.E - Part 2

pagi khamis..dok ym dgn member ms kat uitm dulu...aju...pastu dok tanyalah psl nak pi mkn katner nak celebrate anibersari ni...dia suggestkan few places..so terus survey dlm internet..hmm not bad..siap dia bagi menu ngan rege nye skali........bila bgtau hubby...dia ok je..suh wat reservation..konpem nak pi jumaat mlm dlm kol 9 gituk...

smpi umah...hubby call suh siap2..dia ckp pi mlm ni ajela...celebrate awal..sbb kalo gi mlm esoknye mesti lg ramai..sbb mlm minggu kan...hmm okla...aku pon terus iron baju etc...mcm nak kuar dating lak...pakai cantek2 gitu...hehehhe..kalo kuar bese2 pon pakai cantek2 jugak kan? kalo kat umah mesti lagi kena cantek..mekap2 sket...sexy2 sket..sexy2 byk pon xpe...bkn nak tayang kat org lain pon....laki sendrik gak....betol x? pompuan skang ni asal kat umah pakai baju kelawar..baju lusuh2..kain batik lusuh...pastu kalo laki tgk pompuan lain..mrh lak..cubala mekap2 sket...pakai wangi2..sexy2 bila kat umah...barulah laki tgk hari2 geraammm aje....ni asal kuar bedak bertempek 4 inci..pakai lipstic sampai muncung bibir..kat umah pucat gile...kita ni kenalah berhias utk suami..bkn utk jantan2 lain kat luar tu..btl x? ewahh berceramah lak aku ni..hehehhe..utk ingatan semua..juga utk tips rumahtangga bahagia..hehehheeh

ok back 2 d story....kol 8++ kitorang pon kuarle...destinasinya....bangsar....dlm 20minit sampaila....senang je nak carik...alah bangsar kan tempat aku ngan hubby mula2 bertemu & berchenta...ewahhh....tempat berchenta lagikan dikenang inikan pulak tempat berdating..ahaks :P

bangsar village 2 ni dekat jln telawi tu..dekat je ngan masjid bangsar...

inilah tempatnya...DELICIOUS
senang je nak carik restoren ni..betul2 kat sudut bangsar village tu....bila masuk je..adoiyaiii penuhnye org....dpt table pon x private sgt...wpon dah wat reservation, diorang hold smpi kol 7.45pm aje..kalo sampai lambat..nan ado la jwbnye....huhuhu....ala xpela...x kisahla dok tgh dunia pon...tp seganle nak amik pics ngan camera..last2 pakai hp je..gambo pun blur gilerzz aje...
deco dlm restoren..cantek gak dia wat lampu sangkar ni siap ngan ranting2 ni...kalo hias umah camni agak2 penuh la spider web celah2 ranting nih..huhu

sambil tgu order...dok la borak2 ngan hubby mengenang kesah chenta dolu2..ahaks :P
okeh dah sampai...nampak maveless..kena try dulu baru leh bagi star okeh :P

hubby order spageti carbonara

wif rootbeer float

aku nyer...four cheese macaroni
wif my fave..cappucino
memula mkn tu..wah maveless.....syiok gile mkn topping cheese yg rangup ni..tp lama2 dah xleh telan..muak aku dibuatnye..sbbnye ada 4jenis cheese dlm menu aku...rasa pon makin lama makin aku xleh telan...kembang tekak aku...last2 dgn muka kesian...aku offer kat hubby...dia dah habiskan sparuh spageti, aku dok terkial2 lagi nak telan...nasibla dia seorang yg 'memahami'..(mcm selalu...heheh) pastu kitorang switch la menu...laju je dia mkn macaroni aku..dia kata ok je..xde lak rasa kembang ke ape ke...hmm tekak aku je kot..lately ni tgk nasik pon kembang tekak..huhuh...
spageti pon aku x abih mkn...tgal sesudu pon dah xleh nak telan...sedap mmg sedap tp bila tekak dah kembang nak wat camne..sabo ajela..tu pon dok bilas tekak dgn air sejuk...
tp capucino dia mmg maveless...kena abihkan jugak..
hubby ku mmg jarang bergambar...dia x bape suka..x mcm mem nye yg gile posing ni...tgkla serius je muka...nak suh senyum bkn main ssh....

hubby kata lps ni jgnkan sendawa bau cheese..kentut pon bau cheese...hahahahha..ntah apo2 la...

dah abih mkn...kitorng pon gerak le balik ke rumah..singgah kedai cd kat danau kota jap beli cd...amik ko sampai 6movies kitorang rembat..lupe lak nak amik pics..rembat punyela byk..ntah bila nk tgk xtau la..hehehhe

tepat kol 12...memasing wish hepi anibesari....semoga rumahtangga kami kekal bahagia hingga akhir hayat hendakNya dan semoga tahun ni kami dikurniakan zuriat yg telah lama kami idam2 kan selama ni..InsyaAllah..Amin...

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

celebrating our L.O.V.E - Part 1

pagi selasa (raya kedua CNY) kami bertolak kol 9++ dr kg..saje nak balik awal nak elakkan jem kat karak nanti... ms otw tu mmg le dh byk kete atas jln...kalo balik lps zohor mesti jem punyelah...sampai kl tepat kol 1pm..singgah lunch kat greenwood jap..pastu balik umah rehat2...hajat hati nak tido je tp hubby ajak jenjalan..boring katanye...memula mmg le mls..tp bila hubby ckp "jom kita beli hadiah anniversary.." wah tetiba terbeliak mata..segar terus badan yg penat td..hehehhe....

lps mandi..siap2...kol 5 kitorang kuar...destinasinya..SOGO aje..x larat nak gi jauh2..sogo pun dah lama x jejak..last skali bln pose aritu...

ramai jugakle manusia2 dok 'menderma' kat sogo..maklumla sale...terus tuju kat henbeg..iyelah kan dah ckp awal2 dgn hubby nak beli henbeg baru...penatla hubby mengekor mem besau ni menyoping henbeg..ehhehhe

tgk tu x berkenan..tgk ni x berkenan..pendek kata habih 1 henbeg dept tu aku tawaf...yg hubby berkenan aku x berkenan..yg aku berkenan dia x berkenan plak..hmm ssh kalo cenggini...tp harus kena beli yg aku berkenan..kalo dia berkenan pun bukannye dia yg pakai..aku jugak yg pakai..betol x??hehehhehe

last2 tawaf kali kedua setengah, barulah terjmpa yg berkenan di hati...setelah dibelek, di check segala compartment, zip, tali beg etc, posing2 2-3 kali dpn cermin..okeh puas hati....

so inilah hadiah anniversary ku kali ni...jengjengjeng.....

PIERRE BALMAIN PARIS
beg ni best sbb dia besau..pastu dia lembik..tp lembik2 pon dia leh stand..pendek kata kalo buh pampers ke botol susu ke baju anak ke mmg muat le...eh2 knp benda2 tu yg terlintas di pikiran ku?? apekah....? jengjengjenggggggg...

harganya.....cukupla utk menipiskan poket hubby ku..ahaks!! alang2 anibersari..yg ke-5 lak tu..diulang..KE-5 okeh....setengah dekad tau..so hadiah kena lah grand sket...huhuhu

pastu naik pi men's dept...carik hadiah utk hubby lak...memandangkan wallet renoma dia dah berumur 5 thn (hantaran dulu)..dah koyak sket...so dia kata nak wallet aje..tp nak yg ada tempat buh syiling...susah tol nak carik wallet yg ada tempat syiling skang ni..semua pesen xde tempat syiling..tempat letak kad byk le...carik renoma pun xde...larrie xde...alain delon xde...polo xde...segala brand le xde....last2 tu jumpala brand ni...tgk pattern ok je..pastu ada tempat letak pics besau gile..harus kena letak pic mem besau hubby ni..hehehhe...setelah dibelek2...hubby kata ok...settle...

ARNOLD PALMER

pastu rasa mcm hrga dia x sampai half dr hrga henbeg aku..x acilah kan aku belikan dia murah sedangkan dia belikan akunye mahal...so offer dia belt pulak..lgpon belt hubby dah lama sgt dah....yg hantaran dulu jrg pakai..hubby pakai yg bese2 je skang...nak beli belt pon ssh gak..sbb hubby x suka yg lubang2 tu..dia suka yg jenis grip tu...selesa pakai yg cenggitu..brand lain xde jenis yg tu..yg ada brand ni je....hrga pon ok..not bad...so rembat yg ni ajelah...

SMALTO



balik umah, terus je transfer brg2 dlm wallet lama ke wallet baru....memula aku ingat nak pakai henbeg baru ms anibersari..lg 2 hari je lagi..tp jeles la pulak tgk dia dah rasmi wallet baru..so aku pon ape lagi..terus je transfer masuk henbeg baru..hehhehe....baru la syiok...so esoknye bergaya dgn henbeg baru, wallet baru ngan belt baru la memasing....hiks :P


Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

jom mamam

PERHATIAN: SILA TELAN AIR LIUR ANDA...GAMBAR2 INI ADALAH UTK HIASAN SEMATA2..HAHAHAHA

ni antara gambo2 lauk yg aku msk sepanjang 2-3 minggu lepas..ekceli dah lupa msk bila...hehehhe..kalo sempat snap pic lauk dgn camera je..kalo x sempat snap ngan hp..sbb tu kalo gambo ngan hp nampak blur sket...tp ni clear sbb pakai camera la..

sambal sotong
kobis masak lemak
dimakan bersama ikan kembung goreng + telur ikan yg ciput..hehehe

aritu lauk tinggal ciput sgt...so xtau nak msk ape...ni la hasilnye...
ayam masak halia (fave hubby ni)terung goreng berlada (lada nye ciput..ikan bilis je byk..hehe)
balik keje jumaat lps (b4 CNY) perut lapo gile..iyelah kan lunch mkn piza je...terus beli kueyteow goreng kerang..perghhh mavelesss!!! x abih pon mkn...mlm nye hubby tlg abihkan :P (mcm bese...huhu)

pastu ni lauk last saturday...pepagi lg bangun terus ada mood nak msk..ekceli nak abihkan lauk dlm fridge sbb nak balik kg kan....
ikan kembung masak singgang
kangkung goreng belacanayam goreng berempahayam goreng rempah ni amik resepi ngan mommy tp aku tambah serbuk kari kasi lg kaw2 rasanye..heheh...maveless gak weh :P

ptg nye perut lapo gile..nk mkn nasik dah x lalu..sbb penat dok kemas beg nak balik kg....tgk2 ada tepung pancake..terus je msk...heheh mcm kuih akok pun ada kan? ekceli tepung pancake ni perisa blueberry..x ingat la brand apa...yg tgh2 kaler brown tu aku buh milo 3 sudu..saje nak kasi rasa dia lain sikit..yg tepi2 tu aku buh choc rice..sbb tu nampak mcm ada hitam2 sket kat pancake tu...bila msk kan..bau dia wangiiii aje....
msk bagai nak rak...mkn nye 2-3 keping je...last2 tapau bwk balik kg....pancake ni sbb dah manis (perisa blueberry) so x payah mkn dgn honey...sapu peanut butter baru mavelessss gitu!!!


Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Friday, January 30, 2009