Tuesday, December 23, 2008

spider web

muehehehehe...sebolum apo2 den nak golak dolu yo...
mcm2 soklan yg aku dpt dr kengkawan..."apesal lama x hapdet?".."nape ko biorkan blog ko bersawang?"...ko ni idop lg ke dah mam..." (wah itu 1 soklan laser nyahhh...) blablabla..
hamboi2 sesedap rasa je korang yerk..haku idop lg la weh..kalo x idop abeh tu sapo yg menggatal menghapdet blog haku ni? kuntilanak?mak lampir? muehehheheh

since sakit aritu aku mmg malas giler menghapdet blog..x de mood, x sempat, malas, no idea..mcm2 le alasan mak nenek yg kuor iye x..tp hari2 aku visit blog haku..(bleh ke gitu?) kalo boring2 visit blog kengkawan tp as a silent reader ajela..maleh den nak ngomen2...
pastu nak end of yr ni bese la bos nak report tu la report ni la segala mak nenek nak di submit..tu yg x dan tu...nak2 plak since aku bercoti2 mesia almost 2weeks aritu (1week MC + 1 week coti raya aji)..nak panaskan balik 'enjin' mmg le maleh...rasa sonok lak dok kat umah...leh tido lps subuh, leh bgn lambat..leh mandi lambat, leh tgk tv, blablabla..pendek kata memflashback zaman masa tanam anggur dulu la...wahh indahnye..x pyh poning pk psl keje..muahahaha...

ting tong...kejap je la leh berangan..hape ko hengat ko anak raja nak dok senang lenang jerk (wahh marah kat diri sendrik nmpk..) bila masuk opis balik..adoiyaiii...dan2 tu nak anto surat resign...keje berlambak, surat berlambak...smpi opis dh xde rope opis la...meja ni xyah ckp le segala surat segala form ada kat situ..sabo je la haku....

pastu lak tgh bz ngan keje2 opis, adik hubby lak (adik ipor aku le) nak bertunang krismas ni..adoiiyaiiii...dia inform kat kitorang 2 weeks b4 d date...giloss la bebudak nih...manolah den sompek nak membuat segala bagai persiapan? tp setelah berdiskusi, berkonfrontasi etc...melayan karenah bebudak ni..akhirnya we decided nak bwk 5 dulang je..iyolah namo pun bertunang..dah le ngan org johor yg terkenal dgn cerewet bab2 adat2 ni (jgn mare ye org johor)...harus ku poning palo..so slow2 aku selaku kakak penganten merangkap wedding planner ( i likee...muehehhehe) haku pon membuat segala hantaran..mujurle haku ni kreatif & inovatif menjayakan wawasan..(pujik dirik sendrik)..mmg haku rasa selama aku berkecimpung dlm bidang kawen mawen ni, ni le hantaran yg paling vogue d vass haku buat..hubby pon ckp benda yg sama gak..siap nak 'tempah' lagiks..hamboi2 ada ati nampak??mueheheh

gambonye? eheheh tgula majlis solosai dolu yooo.. x surprise la weh...so skang bekas cincin, potpouri, bakul buah semua dah setel..tgal nak hias coklat, nak beli buah ngan kek je..opss lupo pulok...sirih x beli lg...sirih junjung dh siap bunganye tp sirihnye nggak ada lagi dong...esok baru beli kat bollywood klang (jauh tu beli sirih)

dh le smlm lps jerk balik keje terus gi klang...lps discuss ngan pak sedara hubby (dia tukang ckp nanti) then gi umah maklong hubby lak...discuss2 kat sana lak smpi le kol 10...kol 11 baru smpi umah..ponek gilo mak nyahhhh....

yg poning ni pak sedaro hubby lak request suh carik tepak sirih sbb nak merisik + bertunang skali kan..so kena ada tepak sirih..adoiiyaii nak mencarik katner ni..masa gi umah maklong, tepak sirih maklong dah rosak sikit..pastu ms otw balik, bakal tunang adik ipar ku call, dia ckp dia ada tepak sirih..atuk dia nyer..dia kata leh kasi pinjam..muehehe dah le pinjam yg belah pompuan nyer, pastu masa merisik nti hulur tepak sirih tu pulek...aku suh dia buat back up, sbb arini maklong nak carikan kat umah sedara dia kot2 ada...aku siap pesan kat bakal tunang adik ipor aku, jgn kasik tepak sirih kosong je, kalo boleh sediakan segala gambir, kapur, tembakau, pinang dgn daun2 sirihnye sekali..hahahha..bakal biras yg kejam..muahahhaa..lantakle..dia pon sanggup carikkan...tp aku pon kena beli gak esok kat bollywood..xpola asalkan ada back up..kalo kitorang leh sediakan semua lg bagus..iye dop...

so besok dh start cuti...setelkan hal2 sirih then terus gi melaka...kat sana stay kat umah kaklong kat merlimau (tempatku mula bersekolah)..lgpon merlimau dgn muar (kitorang panggil 'muau'-nama pon org melaka kan..mesti ada 'au' kat blkg) sempadan jerks...umah bakal birasku itu lebey kurang 15mins dr umah kaklong..okla kan...

okla segala gambo + citer2 lain akan dihapdet after 29th ok...cos start esok aku cuti sampaile 29th dec..30hb keje...31st cuti balik..yeahoooo..sonoknye..heaven tol..hahahaha (heaven2 pon aku still risau selagi majlis tunang adik ipau aku x setel..huhu)



p/s: gambo bebudak kenit ni x berkaitan dgn citer diatas... ekceli maklang miss them very much..huhuhu

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

4 comments:

LiXa NiZaM said...

ni namenye post lepas geram.. berjela2 stori mori..hahaha

Dda Ly said...

stelah lame tak hapdet ek?kne lepas geram la plak...hihi

fun fliffy said...

salam..boleh baca entry fliffy tak kat sini http://fliffy.fotopages.com/?entry=1766385 mesti korang teruja ! for sure... have fun

ryani said...

tu la pasal...lepas geram nye psl berjela2 den membebel..huhuhu