Thursday, June 11, 2009

Wedding Azlam & Zue ~ Hantaran

Sebelum kita layan citer psl wedding bebudak nih, kita layan pix hantaran la dulu ye..oh ye utk kali ni hantaran aku x buat. dah diorang xnak aku buat, so x payah le aku susah payah memenatkan kepala hotak pikir nak wat design camne, betul x?

Tema kali ni black & silver. mmg nice. nampak mewah. tp dgn experience aku membuat hantaran selama ni, masih ada kekurangan dr segi ketelitian & kekemasan..(aku amat menitikberatkan aspek ni).

Mcm bunga2 ni, main letak je. gam kan le sikit..ni bila kitorang angkat je dulang hantaran, berterabur bunga2 ni jatuh. haa nasib korang le kan? sudahnye kitorang main letak je..lantak le..aku saje je mls nak ejas2..iyela bukannye hasil kerjatangan aku kan? so x pyh le aku susah2....

Dah le malas nak bising2..dah selamat dah pun korang...lantak korang le...janji bila mak2 sedara bising, aku xdela rasa bersalah sgt..hahahhahaha

Ok jom kite tgk apa brg nye....

Set perfume HUGO BOSS

Sandal Sembonia

Potpouri
Jam tgn jenama ape ntah aku x belek pun
Coklat Ferero Rocher & Cadbury

Handbag Sembonia

Set Mekap Elizabeth Arden

Gelang tangan mutiara Sabah asli
Cek hantaran dan cincin kawen

Meh nak citer 1 part 'kelako pelik'..tgh pengantin dok bersiap2 tu, tetiba dia bwk kuar 1 sampul surat coklat yg panjang tu...bila ditanya apa isinye, rupanya duit maskawen!!
.
Astaghfirullah budak nih!! ko main letak je dlm envelope??
.
Tau lah maskawen Johor mmg murah gile. doplohdua hengget setengah je!! agak2 le kan nak letak dlm envelope! ape salahnye korang buh dlm frame ke or susun elok2 buh dlm bekas cantik2 sikit ke?hmmm x paham aku!! last2 aku amik duit tu, gulung2 kan buh je dlm gelas yg buh cek tu. senang citer!!
.
Kalo aku org Johor, wpon duit maskawen 22.50, aku xnak amount tu. aku rela up jadik 1k ke paling2 koman pun 500hengget tau!! dah le emas tgh mahal skg ni. setakat 22.50 apelah boleh beli? tudung bawal no.1 pun x lepas tau!!
.
Apa2pun Terengganu jugak best sbb maskawen 1k beb....masa aku kawen dulu, dpt le rembat gelang tgn ngan rantai ngan pendant. cuma kena tambah dlm 100 je kot utk 3 brg. tp masa tu emas murah lagi. 50hengget++ segram...sikalang?? nan adooo....
.
Okla aku nak wat keje semula ni. psl majlis nikah ngan kenduri lenkali la aku citer yerk..byk nak ngumpat nih..wakakakaka

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

5 comments:

eyza said...

skrg ni mmg musim org kawin kan kak yan... eyza hari tu pun bengang gak..ye la..kita dah buat hantaran cantik2..tetiba org yg bawak tu angkat main ikut suka jer..habis gelas potpouri terbalik tunggang langgang... geramnyer... bila lain yg kita buat..tapi bila sampai time kenduri lain jadi nyer... baru2 ni pun eyza ade buat hantaran hitam+putih+silver....
a'ah kakyan..kalau penang mas kawin x ade ketetapan.. eyza hari tu pun dapat 1k..dapat gak rembat gelang... kalau 22.50 nak beli aper yer.. kesian kat pengantin pompuan....

ryani said...

eyza: akak kalo buat hntrn, bekas potpouri tu pun akak gamkan bhgn bwh, sbb tau mesti terbalik kalo org angkat. pasni eyza gamkan aje bwh tu. mesti dia x terbalik. yg kali ni, syg sikit la sbb diorg main letak je bunga tu. main selit2 je. kalo dia gamkan sikit mesti x terbalik bunga2 tu..kyan dah tgk hantaran yg eyza buat dlm blog..cun!! hmm sape lg nak kawen nih? gatal tgn nak buat hantaran nih..hehehhe

mamadanish78 said...

yan...wakakaa...ha ni dia mamaD org Johor tau...wakakaaa..
teringat masa majlis mamaD dulu...wang hantaran mamaD sebenarnya set gelang ngan rantai tau..mmg btol pun rm22.5 tu..tak bbaloi langsung...wakkaa..tp yg kelakonya..tok kadi tercakap jugak rm22.50 tunai tu..tak ckp pun yg 22.5 tu diganti ngan set brg kemas...kiranya beruntung la..dapat kedua2nya sekali..pastu mmg tak stanby pun rm22.5 tu...kelam kabut abang2 ipar nak cukupkan duit hantaran rm22.50 tu..wakakaa...set brg kemas pun dpt...rm22.50 tu pun dpt..nasib baik rm22.50..kalau rm1k???mana nak cekau masa tu jugak...wakakaaa

eyza said...

EYZA DAH GAMKAN KAK..TAPI X TAU LA MACAM MANA ORG YG BAWAK TU TERLAMPAU KASAR KUT..,MAIN TATANG JER..TU YG TERCABUT TU..BAYANGKAN GAM YG KUAT TU PUN BOLE TANGGAL... TAK TAU LA PULAK KUT ADE ORG GATAL TGN PG CABUT GELAS TU SEBELUM BAWAK GI UMAH PENGANTIN..MMG GERAM...

zue azlam said...

menarik post n komen...tq...luv u for free pahala alhamdulilah..