Saturday, January 31, 2009

celebrating our L.O.V.E - Part 3

akhirnya tibalah hari yg ditunggu...30 january 2009....kebetulan anibersari thn ni jatuh pd hari yg sama waktu nikah dulu...hari Jumaat..penghulu segala hari..semoga bertambah berkat dan bertambah rezeki dlm rumahtangga kami ni..InsyaAllah..Amin....

memula mmg x plan apa2 pon...cuma dekat2 nak lunch tu, dok pikir nak msk ape la mlm ni...lauk mmg habis langsung..xkan nak mkn kat luar je...tetiba teringin nak buat nasik ayam...haa..jgn x tau...5 thn kawen aku x penah skalipon wat nasik ayam tau!!! kalo nk mkn asik2 pi beli kat kedai je...so apa salahnya try msk kan..nak2 time nak celebrate hari2 spesel mcm ni....

tghari tu, kuarla pi jusco (again!!)..kuar tu sbb nak beli anibersari card utk hubby.. x sempat langsung nak beli...oh ye citer psl card dlm next entry ok....

nak beli bahan2 utk nasik ayam, malas le pulok beli kat jusco..nanti kena bwk balik opis..pastu bwk balik umah..hmm leceh tol..last2 tunggu balik keje la..singgah OTK lg senang..murah pon murah...

balik keje, tumpang kete iwa sampai OTK..kebetulan dia pon nak beli pampers anak dia. terus je capai bahan2 utk nasik ayam...salad, tomato, timun..dan of coz la ayam..kalo xde ayam bukan nasik ayam namanye..aparaaaa.....

sampai umah..start la misi memasak....tu pon jap2 call kakngah tnya resepi...ekceli bkn ssh sgt pon tp kang kalo slh resepi x ke naya.....

setelah hampir 2 jam kat dapur...tadaaaa.......inilah nasik ayam spesel ku...ewahhhh =D

hubby mmg xtau aku msk nasik ayam..bila dia tnya, masak x? aku jwb..masak...tu je la...xde la citer lebey2...bila dia balik je terkujat jugakle tgk nasik ayam dah terhidang atas meja...nasib baik dia x tnya, 'ni beli kat mana? kalo dia tnya cenggitu..harus aku majuk 4 hari 4 mlm tau...hahhahaha

wah maveless sup aku...hubby kata sodapppp...hiks :P

ayam pon beshhh.....

nasik pon..perghhhhhh

nak beli jiwa..kenalah hidang laici fave hubby hiks :Psantapan kami di malam ulangtahun.....x sempat nak hias meja ngan bunga + candle

hubby siap tambah 2 kali..hmm sedap sgt la tu konon..tp sonok tgk dia mkn....

tapi kan...meh la nak citer..x tau la nape kan..esoknye bgn pagi, aku panaskan le nasik tu..pastu kol 10 nak mkn, tgk2 nasik tu dah basi!!! adoiyaii frust nyeeee!!! knp haaa?? terus aku call kngah, call kak ila tnya knp...diorang pon heran knp nasik aku cpt basi, sedangkan diorg ckp nasik ayam ni lambat basi..frust tol aku..dah le perut lapo gile time tu..last2 aku ratah ayam je....nak msk nasik pon, beras dah licin licau...kebetulan masa nak wat nasik ayam tu, beras ada 4 pot..aku habihkan semua...penuh lagi nasik ayam tu dlm periuk...huhuhu sedey nye aku....hubby ckp xpela, nanti dia balik keje mlm kang, dia beli beras, msk nasik putih je....


tp xpela..lps ni bleh try lagik...1st trial dah menjadik..cuma pasni kena pastikan nasik x cepat basi...opss...sape2 leh bg petua nak elakkan nasik ayam cepat basi?



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

2 comments:

kamitaken a.k.a Lutfi Lokman said...

selamat sambut hari ulangtahun.. so sweet..
air laici 2 kakak buat macam mana?
najwa nk belajar

ryani said...

ala najwa ni...beli je laici dlm tin..pastu tambah air sejuk sket...nak manis tmbah gula sket..tu je..hehhehe