Thursday, January 15, 2009

pirana @ dinasour????

selera mkn haku sgt la besooo uolsss!!! :P

wpon bdn ku kecik sekeping melayang2 ditiup angin tp aku ttp kuat mkn..sbb tu la aku heran bila aku kena gastrik aritu..sbb aku mkn x berenti...nak pulak kat opis ni memasing selera bukan tahap gaban dah...tahap dinasour tahap pirana pon ader..uhuks :P


ok ni antara jadual mkn aku ye...


8.00-8.30am~ bekpes..x kisahla roti ke nasik lemak ke mee ke mihun ke nak2 kalo kengkawan bwk potluck lg la membuak2 nafsu mkn....yg penting aku x penah miss bekpes..baru la bleh wat keje...


10-11am~ tea break la konon..ala2 hotel gitu...ni sama ada sekut je or lebihan kuih time bekpes td or ape2 ajelah yg leh ditelan


1-1.30pm~lunch...haa ni pon wajib gak...kalo x mkn nasik, order je kat kedai dlm uia ni...special order gitu..mee ladna ke hape ke...kalo boring mkn makanan arab..kalo boring mkn western lak..kalo boring sgt apo laie...kuar le carik mkn kat jusco or k4..(tp ni slalu ari jumaat jer)


2.30-3.30pm~2nd tea break...haa jgn xtau kitorng ni wpon br sdh lunch tp lps solat zohor mesti memasing lapo..kalo sesapa yg kuar tu mmg kena paksa le beli goreng pisang ke ubi ketuk ke donut ke x kisah le asalkan makanan!!..kalo xde sesapa kuar kitorang paksa kuar..huhu..yg jadik mangsa adik2 part time le or abg2 jantan yg ntah bape kerat kat opis ni :P

menu 2nd tea break ku ptg ni...milo panas + toasted wholemeal bread sambil layan arena rock sinar (lagu2 rock kapak zaman skool dolu beb)



5.30-6.30pm~ 3rd tea break..masa ni dah sampai umah..kalo lapo sgt aku beli nasik lemak or mee sup etc kat kedai2 yg byk kat sekitar kwsn umah ni...kalo xjuz beli roti or kuih2 je...x pon beli cikedis jerk...

9.30-10.30pm~dinner la...dulu2 slalu dinner kol 9.30 tp skang kol 10..sbb nye hubby balik time tu...wpon org ckp x elok mkn berat2 mlm2, nanti perut moncet la hape la dakux kesah..kalo x mkn harus xleh tido...pastu esok nak gi keje mesti gigil2 lapo...tp kdg2 tu kalo ptg x amik 3rd tea break, siap2 je msk aku mkn dulu..x tgu huby...x larat le nak tgu dia balik..dia ok je...dia pon phm perut aku xleh kosong...


12 midnite~supper...ni kalo dh mkn kol 10 mmg aku x amik supper...tp kalo dinner awal harus b4 tido perut berdondang sayang gitu...supper ni ringan2 aje la..sekut je roti ke cukulat ke...hehe tp kalo kuar merendek ngan hubby...pi uptown danau kota ke jenjalan layan angin mlm kolumpo ni ke..harus supper ku heavy gak...mihun sup ke mee ke...

tp kan...mkn byk mana pon berat aku ttp cenggitu jerk..x 45, 46kg..tu je...ni pon dah kira naik la ni..masa memula kawen dolu 40kg jer...eheheh



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

2 comments:

LiXa NiZaM said...

ni style makan ngalahkan org pregnant..

tak gemuk2 jugak..cikeding je..
malam2 tak elok makan k..nnt muncit!

ryani said...

ala moncet2 la syiok..abg syukeee...leh lawan moncet ngan dia...muahahahaha