Thursday, July 23, 2009

YESSSSS!!!! I WON!!!!

alhamdulillah..syukurrrr sgt2...hehheheheh aku menang jugak akhirnye....kekkekekek menang ape yerk? mesti korang nak tau kan?? hehehe aku saje je silent psl benda ni sbb aku kan low profile orgnye..kang beria satu donia bgtau masuk competition last2 corottt!! akaqqq jugak yg malu..hewhewhew... =D

okla..ekceli aku ni kan saje je masuk 1 competition yg dianjurkan oleh sorang blogger merangkap photographer..SHAHROLL namanye...competition tu adelah bertajuk ARE YOU CREATIVE ENOUGH (AYCE)...x silap aku dah 2-3 bln kot dia wat competition ni dan aku adalah candidate ke-4....


jenuh jugakle nak menunggu sampai nak cukupkan 10 candidates...aku lak mmg sorang silent reader..even mana2 blog pun aku silent reader, kdg2 je aku bg komen kat blog org lain..so genap 30june competition dah closed dan pagi isnin aku tgk nama aku dah naik TOP 4..heheh terkejut ada suka pun ada..tp shahroll bknnye kasi menang mudah2 mcm tu..kena buat slogan lagi...so kitorang yg top 4 ni buatla slogan...slogannye adelah..


"Sekiranya saya menang contest ini,adalah kerana............." slogan tu tak lebih 25 patah perkataan


dpt je slogan tu aku terus je sambung....


"saya percaya apa saja objek mampu menjadi satu seni yg menarik dan unik, hanya mata hati yang dapat menilai dan menghargai sesuatu seni itu.."


wahhhh ayat x boleh blahhh!! hehhe aku belasah je buh slogan tu..belasah2 pun itu kata hati aku tau...bukan main hentam je sbb aku tau apa2 je objek even selipar jepun buruk pun boleh cantik tau kalo ko pandai hambek gambo..kekekekke...


daaannnn..jengjengjengggg!!!


pagi ni dpt le resultnye....dah mcm aku war-warkan tadi la aku menang!! yeayyyy!!! mokcik monang!! akaqqq monang!! lihatlah donia.....kekeke gilos ko hapo!!


iyolah aku mana la penah menang ape2 competition..huhu tipu..penahla dulu masa muda2 dulu masa abah aku tgh rajin masuk competition, contest blablabla..jgn x caya abah aku penah menang kete wira masa dia contest Pujaan 10 Nescafe..abah aku bukannye masuk nyanyi2 tp utk penonton dirumah punye la..heheheh...gile bangga masa tu..dah le kitorang dok besut masa tu..org nescafe dtg umah bgtau abah aku menang..melompat2 kitorang tau abah aku siap joget2...hahahahha..pastu acara bagi hadiah buat kat CM..masa tu ada Ning, kump. Nico ntahla mcm2 artis lagilaa..tp kan kete wira tu kitorag pakai seminggu je then jual kat org sbb masa tu kitorang nak pakai duit sgt2..kira byk jugakla hutang yg langsai dgn kete tu dan abah bleh pegi umrah..


x silap aku ms tu tahun 1995 kot aku form 3 ms tu..wahhh mmg glem la sampai kat skolah pun cikgu2 pakat tnya camne bleh menang..mmg aku akui abah aku sorang yg rajin masuk contest dan dia akan buat slogan tu betul2..ms yg nescafe tu dia siap print kat kertas kaler ade gambo cawan kopi dgn asap2 kuar..hehehhe..aku siap sound abah aku x payah le beriya2 sgt kang x menang kang sajee je...tp org tua bknnye nak dgr nasihat anak (cewah nasihat konon huhuhu) tp bila dia dah menang wira tu aku xde dah nak halang2 dia masuk contest...yg lawaknye siap kedai kat pekan jerteh tu pasang banner letak muka abah aku konon2 congratulate my abah le..iyolah tau la abah aku beli nescafe tu kat kedai ko!!..kekekekke


pastu abah aku masukkan nama aku dgn adik aku utk contest ape ntah...dan kitorang menang lagik kereta & motor menan yg besor gedabak tu..ape ek org panggil?? yg besor boleh charge tu...selalu kat tepi pantai ada kete tu..utk naik 2org. hari2 charge then kitorang bwk moto ngan kete tu round2 pdg sekolah...wahhh mmg best la lenjan benda alah tu...kalo aku nak bwk gi sekolah pun xpe tp 3km/hour..okla tu sekolah dr umah pun 3km tp aku kena turun rumah kol 6.30 le kalo camtu..huhuh x koseeee akuuu!!! tp moto ngan kete menan tu dah rosak n masa kitorang pindah kemaman kitorang bg je kat jiran...


eh apa aku ngarut ni...haaaa psl yg aku menang AYCE tadi tu...nak tau x ape hadiahnye???


jengjengjenggggg!!!


- 1 photoshoot session with Shahroll Photography- can be single potraiture/couple/family photoshoot

- 2 hours duration session

+

- ONE STICKY ALBUM with 50 pictures ( 4R)

-ONE DVD 100 the BEST pictures

-Location will be arrange by photographer

-Wardrobe is your collection ( not provided)



haaaa gile best hadiah dia!!!! wahhh blingbling jap mata aku ok!!! terus aku call shahroll say thanx!!


time kasih bykla shahroll bg saya can posing2...hehhe ekceli lama dah aku cari quotation utk photoshoot ni..kan masa anibersari kitorang yg ke-5 januari lepas aku dah berangan2 nak photoshoot dgn hubby..dah byk quotation kitorang tgk tp semua mahal2... semua 500 onwards..ada 1 tu, byr 500++ tp gambo dapat 5 keping je..gilos hapo???baik aku suruh adik aku yg drjh 5 amikkan gambo kalo camtu!!


ni, bila dah dapat peluang..ape lagi...hmmm x sabar nak posing2..kekekkeke...opsss...cik abe tu xtau lagi aku masuk contest ni..mesti dia surprise kan kan kan????dah le dia tu susah nak ajak bergambo..tp kali ni aku x kira!! berseret pun berseret laa....bila lagi kan??heheheh


sekali lagi, tahniah utk diri aku sendiri..hahahahhaha...ok, hari ni aku nak senyummmm jeee....


opsss..jgn lupa..inilah gambo kemenangan aku....tadaaaa.....



Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

6 comments:

ibnatumusa said...

CONGRATS!!! syioknye dpt hadiah tuuu... ;-) enjoy your photoshoot...

dd dudu said...

waaaahhhh congrats kak ryani :D

besnyee ade photoshoot session :D

uwahhh keluarga akak selalu menang besar rupenye hihihihihi bertuah ;)

ryani said...

kWan: heheh tu la psl..dah lama berangan nak photoshoot akhirnye tercapai jugak..cuma konsep baju tu xtau dulu..dulu berangan nak pakai balik baju nikah tp masing2 dah gebu so lupakan ajelah..hehehe..maybe santai2 je kot...

dudu: tq..ehhehehehe..dah rezeki..alhamdulillah....kena belajar posing dpn cermin la pasni..kekekekeke

yah said...

wah bestnya k yan...
k yan penah duk besut rupanya

mknace said...

kongrat
bergumbiralah anda semasa sesi photoshoot tu
jangan lupa letak kat sini hehehe

ASMAH ANIZAN said...

lama x update yan...