Friday, May 22, 2009

Bantal oh bantal...

Dah lama kami mencarik bantal yg selesa utk dibuat tido..lebih2 lagi bila hubby makin kuat snore nye..dah x kira dah..penat ke x penat sama je dengun snore si dia..aku ni mula2 x tahan gak, tp skang telinga ni dah lali..heheheh

tapi bila masing2 asik mengadu sakit bahu, sakit kepala, sakit leher, tersalah tido..blablabla..segala alasan mak nenek yg kuar..iyelah dah keje penat2 kan, so bila time nak rehat, nak tido..mestilah nakkan sesuatu yg selesa..

dah 2-3kali survey carik bantal..isk cuak jugak tgk rege2 yg mengerikan?? hehhe..but if its worth 2 buy it, 2 use it, y not??

maka sabtu lepas, kami pun saje je menjejakkan kaki ke Jusco AU2..ekceli aku nak membeli sandal..kaki dah lenguh nak tukor sandal baru...

pusing2..xde yg berkenan...ms turun tu, nampak le kat Centre Court Jusco tu, ada wat promotion bedsheet & pillows. so saje je nak tgk2..

skali tgk ada less 30%...harga asalnye almost RM140 jugak la...haa???RM140???? tu baru sebijik!!! x adil la beli sebijik kan? kena lah beli 2 bijik! less 30&..dapat le RM70++ sebijik okehh??? so bila beli dua, dekat RM150 jugak le melayang...huhuh

dok tingtong2 dgn hubby, nak beli ke idak..isk..mcm x bape je nak beli tp..memandangkan problem sakit leher, sakit bahu ni dah lama..isk x sanggup nak melaluinya lagi...then, aku pandang ko, ko pandang aku..angkat2 kening, sengih2...

heheh bila dah sengih2 tu paham2 ajelah je...

makanye rembat le 2 bijik bantal ni.....glup glup telan ayaq liuq time nak bayar tuh....
jenamanya Jean Perry. bantal ni jenis "Contour Pillow".. dia ada shape sikit...okeh meh kita tgk...

ni antara cerita ceriti & function bantal nih...nak baca korang zoom ajelah ek...haa tgk pic bwh ni..kan dah nampak shape dia kan?

kalo korang nak tido mengiring, kepala letak kat bahagian yg tinggi tu.bila mengiring, rasa selesa sbb bhgn yg tinggi tu sokong leher kita.


kalo nak tido menelentang, guna bhgn yg rendah sikit..tp kalo tgh2 tido tu, manalah nak sedar bila kita tido telentang, bila kita tido mengiring kan?? masa tu pandai2 la korang..heheheh
....
ada advantage ngan disadvantage pakai bantal ni..mcm aku, lps pakai sehari, terus sakit bahu & leher..agaknye sbb bantal tu agak tinggi, kepala aku lak kecik je..ringan je..xleh nak sesuaikan kot..pastu bila dah tido, manalah sedar kita mengiring ke telentang ke meniarap ke...so kalo awal2 tido kita mengiring, sekali tgh tido kita telentang lak...isk...mau esok pagi bangun kepala dah ke depan je ...tp kan..bantal ni mmg sedappp sgt...btl la org ckp, kalo rege mahal, material bagus, bak kata Amy Search..berbaloi-baloi...hehehhe
....
hubby lak since pakai bantal ni, dah kurang snore dia..alhamdulillah..agaknye bantal ni mmg btl2 suit dgn dia...aku?? tgk mood..kdg2 aku pakai bantal ni, kdg2 aku pakai bantal biasa je..hehehe
....
oh ye...alang2 dah beli bantal baru, harus beli bedsheet baru...heheheh...1st time beli Novelle...aku prefer Akemi or Windsir..tp saje nak try Novelle lak...x rasmi pun lagi..baru je basuh..aku mmg suka kaler ceria2 utk bedsheet..kalo dpt yg striking2 lagi best..kali ni beli bunga2 lak..asik pakai yg polka dot, belang2 aje...aritu dah ternampak kaler maroon combine dgn merah cili + shocking pink...corak love-love...kalo buh dlm bilik..weehuu romantik you!!! tp jenama Jusco la..ala x kisah la...utk basahan ape salahnye kan?
....
ni dah dapat bantal baru, bedsheet baru, jgn susah nak bangun solat subuh dah le...

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

4 comments:

purple_lav said...

lagi suka guna bantal kekabu...empukkkkkkk

ryani said...

pija: kyan dah penah guna bantal kekabu, siap kirim kat member beli kat klate..x sesuai gak..x bape empuk la...

purple_lav said...

OOO...try beli kt bangi ni...empuk gilos kak yan...wat peluk pun ok..hikhiikhik

Iceyblood said...

itu beli dmn ya