Wednesday, May 27, 2009

cerita basi..

citer dah berkurun lama..tetiba terjumpa pics ni..so tepek ajelah..ekceli dah save draft berkali2..so skang baru nak publish..kekekeke


rasanye masa public holiday bln 2 dulu kot? cuti apa ek? Maulud Nabi kot? lupo la den...

anyway xde keje nak buat, hubby ajak mkn mee udang kat Kuala Selangor..gigih la kitorang jenjalan ke KS...jauh gilak beb..sampai2 kat KS, xtau nak carik kat mana...last2 call my opismate, dia yg suggest mkn mee udang ni..so dia ckp jauh lagi, kat Sungai Besar le pulak..dr KS ke SB adalah dlm 40km...last2 sampai gak SB...pastu xtau jugak nak carik kat mana..opismate aku ckp kat Bagan Nakhoda Omar..tepi pantai katanye...dok tnya org kg, last2 sorang mamat tu bgtau ke depan sikit dlm 5km..



last2 jumpa jugak le simpang ke BNO tu...tp dr jalan besar nak ke pantai BNO tu punyo lah jauh...adelah lebih 10km kot...



last skali..barulah jumpa...nasib baik kedai mee udang tu bukak..kalo tutup, naya je jln jauh2...

so kitorang order mee udang...panas gile kuah dia...kat dlm pic ni nampak sekor je udang nya kan? bila dah selak mee tu...haaa amik ko sekali lebih 10ekor udang dlm mangkuk tu!!! makanye kami pun makan le dgn lahapnye..iyolah kebuloq weh..kuar umah kol 3, kol 6 baru jmpa kedai nih!!pastu lepas makan terus balik...dah le ujan lebat..sampai umah dekat kol 9...tp yg harunya...baru half way, perut dah lapo balik..isk.....last balik umah tapau nasik goreng lak..ngeh ngeh ngeh =D

......................

haa ni plak citer masa Earth Hour..gile babas dah 2 bulan baru hegeh2 nak update...opss ni save draft berkali2 tau..punyolah malas nak update...huhu...

hubby dgn baik ati nak blanja kitorang (aku & adik aku) makan ikan bakar kat Klang. so ape2 pon isi minyak dulu...Shell pun sambut Earth Hour gak ke? golap yo...sepanjang jln tu, usyar2 intai KLCC memag dah golap..tp umah2 sepanjang otw tu ada yg golap ada yg x golap..so xdela nampak btl2 earth hour..kalo kasi blackout satu KL barula betul2 earth hour..hehehhehe


sampai kat Muara, adoiyaii penuhnye org..last2 hubby ajak gi D'Selat..dekat Klang tu jugak...ni 2nd time aku gi sana...kitorang order sotong goreng celup tepung, ketam goreng berlada, siakap 3 rasa, kangkung belacan dan cencaru bakar (xde dlm gambo)..gilo ko mkn 3 org mkn mkn 7-8 org!! ekceli lauk2 byk dah xde...maklumla org baru dpt gaji, cepat je lauk abih.

aku tgk hubby dgn adik aku si Muizz ni mkn laju je..aku ni cam bese la..mkn dgn berhemah gitu..hehhehe...tp x abih jugak..last2 tapau je..


bila balik amsing2 dah sengkak perut. singgah Shah Alam jap jmpa adik aku si Anjang..adoiyaii sorila jang akak lupa ko ada kat sini. btl2 x ingat dia ada kat umah sewa dia. dah le otw tu lalu kat Kesas..kalo lalu Federal ingat jugak nak amik dia mkn skali..xpela...lepak kat mamak je blanja dia mkn roti pisang..lenkali la anjang ye...bukan rezeki ko..heheheh


Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

2 comments:

eyza said...

eyza pun pernah mkn kat BNO tu..mee udang dia mmg sedap kan.... dulu kalau gi kursus kat IPN sabak bernam..mesti singgah mkn kat situ...

ryani said...

eyza: ok je...cuma ms dia hidang tu panas gile, nak mkn cpt2 x bleh..bila nak tunggus ejuk sikit, mee dah kembang..cpt muak sikit la eyza...tp nampak nasik goreng udang dia mcm best je...ntah bile la nak pi semula..hhehe