Monday, May 11, 2009

ompek hari punyo citooo

ingat x entry aku aku meroyan kena dok umah sengsorang ms cuti Labour Day 4 ari tuh?? haa ni le cara2 nak melepaskan tekanan..kekekekeke =P

tgh mlm tu, elok je date bertukar dr 30 April ke 1 Mei, hubby yg memahami keboringan aku, terus ajak aku kuar...

"meh la yang, amik angin KL"
"ala...xnak le...nak gi mana? syg xnak gi Danau Kota..boring laaa" mengade la tuh
" haa meh kita lepak kat mamak nak? minum teh tarik"
"kat mana ha? mana teh tarik best ha? NZ?" alaa NZ mana best!!
"NZ kureng la, kita gi Pelita nak.."
"hmm Pelita..nak..nak..." heheh terus angguk laju2...


so destinasi kami adalah Pelita Nasi Kandar kat Jln Ampang..dekat je dgn KLCC..ni la antara tempat aku lepak dulu masa hubby keje kat KLCC dulu..

sampai sana, amboi byknya kete parking...diorang ni x reti balik kg ke, gi holiday ke..menyemak je kat KL ni watpe? cehh dan2 tu marah..kekekek..padehal luahan perasaan xleh gi memana cuti 4 ari.. =P

so ni la penghilang boring kami mlm tuh...sup kambing yg best gile ngan teh tarik..wahhhh maveless!!!


dpt mkn sup kambing..uishh segar bijik mata..heheheh...lps mkn, terus balik umah..layan2 tv jap..pastu tido..esok hubby kena bangun awal..dia kena gi keje kol 9.30...


......


esoknye (1Mei)..kengkonon plan of the day nak lepak kat umah melipat kain baju yg dah mcm gunung fujiyama layaknye...tp bangun je pagi..isk..x bleh jadik..kaki gatal nak merayap!! terus kejut hubby sambil sengih2..

"abg..leh x nak gi Jakel arini?"
"hmmm?" suara org terpaksa bangun awal
"ala...syg gi jakel pastu syg singgah kat abg jap"
"hmmm..oklaaa..pi mandi!"


yeay yeay!! cpt2 siap sepantas kilat!! dlm otak aku pk nak beli kain..nak beli kain....tetiba...

"syg gi kat abg dulu la..pastu gi Jakel, ok?"
"hmmm...a'ah ek..ok jugak..tp syg nak minum dulu..lapo nih" dasar perut pirana mana leh kuar umah lapo2..hiks =P


makanye setelah kami siap2, then berlenggang kangkung le ke LRT..arini naik LRT sajork...hmm..dh lama x naik LRT dgn hubby..dulu2 ms zaman berchenta sampai lepas kawen, ms zaman xde kete lagik, hari2 berdeting dlm LRT..kekekek..kdg2 wat gile naik dr Kelana Jaya ke Terminal Gombak...tu namanye b4 kawen..ni lps kawen?? hmm idaknye ambe....dok umah lg best dr dok huu haa huu haa dlm LRT..heheheh


sampai KLCC, kami dgn gigihnye terus tuju ke Convention Centre..aku teringat2 teh tarik yg maveles kat food court Aquaria...

hmmm tp teh tarik tu dah xde la..aku pun dah lama x jejak situ, so x ingat kedai yg mana 1..heheheh...aku beli teh tarik yg xdela sedap sgt..tp leh layan le..hubby mkn laju2, terus naik Level 3..dia kena duty kat Level 3..aku lepak je la sorang2 sambil tgk2 org dah ramai mula menyerbu Convention Centre...hmm nak tau x kenapa?? inilah jawapannye....

haaa! HOMEDEC'09!!! kpd sesiapa yg berminat psl home decorations ke, nak survey2 rege lampu, electrical appliances ke, nak beli katil ke, nak tempah kitchen cabinet, wardrobe etc tec...sini la tompeknyo!! Homedec start 30April sampai le 3 May..sbb tu la hubby sebok je...iyela, masa ni kalo ada rezeki dpt sales lebih..kalo sales lebih maksudnye komisyen lebih la..Alhamdulillah... =Dni kaunter utk dptkan pass kat atas..semua visitor wajib pakai pass tu...lps dpt pass, aku terus masuk kat exhibition hall. level 3 hanya utk electrical appliances..
masuk2 je nampak ni dulu...
dinding yg bercorak2 timbul tu ekceli 'foam'.. lembut je kalo sentuh..heheh..sesuai utk studio..kalo kat umah..alamat berlobang le kena kutis dek anak2..jgnkan anak2, aku pun kalo ralit2 mesti kutis jugak le..huhuhu
pusing2 jap...sempat le nampak hubby tgh layan customer...xpe syg..keje baik2...kalo ada rezeki mesti org beli punya la....

tgh dok pusing2 tu, terpandang le mixer ni...uish comey la mcm2 kaler ada...oren, pink, kuning, ijau...tp yg aku amik ni kaler purple....(pija mesti suke..hehehhe)kalo aku chef ke, or wat bisnes kek, haruss aku beli!! sbb hubby kata tu adalah antara the best mixer yg dijual..rege?? RM1500 maaa!!!!! huhuh lupakan ajelah..kehkehkeh..nasib aku aku x bisnes kek..ceh alasan... =P
pusing2 lagik..haa..ni agak2 kalo letak tepi jambatan ke hujung lorong ke tgh2 mlm, pastu ko on kan lampu, agak2 bape ramai yg pengsan??kekekkekeuish..aku pun x sanggup..kekekkekek
lps pusing2 level 3, aku bgtau hubby nak gi exhibiton hall kat level 1..kat situ hubby ckp lg best sbb katil, sofa, lampu, kitchen cabinet, jakuzi, jamban, semua ada kat situ..elok2 je sampai bwh, baru je nak amik pic lampu yg aku berkenan....
SEKALI BATERI FON KONG DAAAAA!!!
adoiyaiii...on on x bleh blah gak!!..huhu ni la gatei xmo charge tepon mlm td sapo suruh?? padan muko akaqqq!! makanye aku jenjalan ajelah survey wardrobe, kitchen cabinet etc etc...hmmm best jugak Homedec ni..byk yg kita leh survey..tp yg xbest nye jln sengsorang le..huhuh nak buek camno..kengkawan semua ada hal memasing..mls le aku nak ajak sesapa..jln sengsorang pun best hape...sukati je nak jln cpt2 je lambat2 ke nak masuk kedai mana2 ke..heheheh
dekat 2jam round2 situ, kol 2 aku pun gerak ke Jln TAR..perut pun dah lapo...singgah lunch jap kat food court tepi mydin tu...org lak ramai gile..iyela nama pun cuti kan?
lepas mkn terus gi jakel..adoiyaii ramai jugak!! aku sonang yo..terus naik level 1 gi kat kain cotton...dah tu tujuan aku, beli kain cotton utk baju raya..hehhehe....aku dah x minat baju2 kain licin ni...kain cotton lagi best....dok survey2, tema thn ni purple..so carik yg purple2 ajelah...kaler lain tolak tepi...
so inilah hasil rembatan di Jakel....Japanese Cotton...based dia kaler soft pink, bunganye ada purple sket..hmm kira okla tu kan?? sesapa yg lom beli kain lagik, jgn tiru aku!! ni kain aku dah cop!!! kekekekke..dlm gambo mmg le x cantik..tp mata aku dh ckp cantik..sukati aku la..hehehhe
kain ni amat le jarang..nak xnak mmg kena beli lining...huhuh untung aku, budak tu salah bg harga ms nak gunting kain lining tu..ekceli lining tu hrga RM7.70 semeter, tp budak tu kata RM6.90 semeter...aku mintak le 4mtr sbb nak wat full lining...lepas gunting siap2, baru dia ckp,
"kak, harga dia RM7,70 kak, bukan RM6.90..saya silap la kak"
"abih tu camno?" aku willing je nak bayar sbb ala bape sen sgt le kan??ecehh berlagakk!!
"xpela saya kira RM6.90 jugak le kak"
"oh ye ke??hehe time kasih la dik..rezeki akak la nih" wahh suka tol!! cuba kalo rege dia lagi mahal? mau ko nak time kasih? dan2 tu ko eksen x nak beli kain tu..kekekkeke

harga kain nih...hmm agak2 korang gi ground floor jakel yg tgh wat promo gile2 tu kan, 3-4 psg Rm100 tu kan...haa agak2 baju aku ni sama la dgn korang beli baju 5-6 lai yg jual kat bwh..kekekek...
memandangkan baju pun dah beli, survey kain utk baju melayu hubby, mak aih mahal le pulok...plg murah RM17 semeter...pastu RM23 semeter...tu yg plg murah le kan..yg plg mahal korang cek la sendiri..kekek..x kose aku nak citer..aku bukannye duta jakel..hheheheh
nak call hubby bateri dah kong..so x beli la kain utk dia...kalo beli pun mesti kena marah punyola..kang dia x berkenan kang..rugi je kain 5 meter weh...dah le dia pakai baju melayu jarang gile..ms raya posa ngan raya aji je..beli kain mahal2 pun sgt pun mesti kena bising punya la..heheheh
kol 4 aku terus balik....sampai umah je charge tepon, tetiba kaklong call
"ko watpe?"
"baru je balik soping"
"ko dah gi jakel ke?"
"a'ah le..."
"kaklong ni otw nak gi kl..ingatkan ko x gi lagik"
"lorrr..awat x habaq nak mai!!!"
makanye ada teman le aku utk 'sesi2' berikut nye..hehehhehe
mlm nye aku ngan kaklong frust gile bila Tomok xdpt gi final OIAM..tup2 dpt lak tu!! siap juara lagik!! hubby lak siap suh vote tomok...gile hokey!!! vote jugak le 3 x..siap vote "NO ESHTER" lagik..wakakakakak...tgk2 vote kena reject!! cesh hampeh tol!!

...............
2 Mei...
arini aku ngan kaklong menerjah Carefour!!! tu pun setelah melantak kat Leha Kelfood yg mahal supo bedil tuh ngan mencarik butik Hajaba yg mahal supo bedil kuasa dua!! kekekke
masuk Carefour, hanyalah utk cuci2 mata dan 'menderma' sikit sebanyak kalo sudi..heheheh..buleh ke gitu?
masuk Nagoya jap, hmm saje survey kain viscose...sini kureng la sikit kalo nak compare dgn Jakel..jakel lg best viscose dia..ni antara viscose yg ada kat Nagoya
yg bwh ni pulak xtau la jenis apa kainnye...cantik2 tp tebal nak mam...agak2 korang nak beraya kat benua antartika leh la pakai kain ni..aku rasa kain ni sesuai buat table runner or sarung bantal kecik2..or kalo korang nak tukar sarung kusyen pun cantik gak...
aku lak dok survey2 kain utk baju melayu hubby...kat nagoya murah sikit..adalah yg RM7/mtr or 10/mtr..xde la mhl sgt mcm kat jakel...tapi kualiti pun kureng sikit la..tp ada gak yg kainnya cantik2...agak2 yg tgh tu leh matching x dgn baju aku? hmm kena heret jugak hubby dtg tgk ni...x berani nak beli woo...buatnye dia x berkenan...huhuh
pastu pusing2..kaklong nak tgk pattern blouse dia nak tempah..ok x pattern nih? mcm sopan je kan?
ok dah 2 jam abihkan masa kat carefour, akhirnya kami pun pulang dgn aku mencipta rekod x beli apa2, kaklong lak beli kain lining je kat nagoya..huhuh
mlm nye kami melepak tgk AIM...
..............
3 Mei
dah 2 hari jenjalan, bwk2 bertobat le..dok umah le pulok....dah dok umah tu, lipat2 le kain yg meggunung tu sambil tgk tv..tgk re-cap konsert AF yg boring gile tuh..hehhe boring2 pun tgk gak...
lps kaklong balik, ptgnye aku ada wat trifle mangga..gambonye kemudian ek....kononnye nak kasi jiran aku sikit dan nak bawak gi umah maklong kat Klang esok...


....................
4 Mei...
org lain keje tp aku cuti lagik!! yeahooo!! mujur gak aku amik cuti..memula kan hubby ckp lps homedec, dia kena training 2 hari kat opis..tgk2 training postponed!! yeayyy sonoknye...
makanye tujuan kami adelah ke KRU..org klang tau la KRU tu kat mana ek....
mkn dulu siap2 kat Danau Kota...tgk jam awal lagik..hubby ajak singgah Jusco Klang..tempat dia memula keje dulu...
tetiba je otw tu, baru teringat x bwk trifle mangga utk maklong!! adoiyaiii..mujurla dah beli bubur kacang wat back-up ms lunch td..huhuh xpola xde rezeki..nanti sng2 aku wat lagik...
sampai di Jusco..pusing2 je....tup2 terjumpa dgn besfren hubby, si Zul dgn wife dia si As..lama x jmpa diorang..borak2 jap..elokla tu, memasing mencutikan diri..hehehhe...
dah pusing2, gi masuk bookstore pulak...ekceli ada tujuan masuk situ...ada 'benda' yg kami carik..ekceli hubby dah carik merata book store..x kira la MPH ke, Popular ke..even kat Kinokuniya pun kitorang dah terjah, tp xde jugak..heran gak aku, btl ke ada mag ni...
carik2 kat bookstore kat Jusco tu, yillek pocik!! last2 terpandang le 1 stall kecik je dlm jusco tu, jual mags...tup2!!..lorrr kat sini rupanye...1 KL aku carik ko tau tak!!!
inilah benda nye...Apartment Impiana...adik badik ngan Impiana, Impiana Laman & Impiana Dapur..ekceli aku prefer Impiana drpd Anjung Seri..tp skang ni lagi best ID Design...lagi modern & sleek decoration dlm tu...
dah umah nanti kan apartment style, so mag ni harus x bleh dilepaskan....puas ati leh beli..wpon regenye seploh hengget...edisi Apr-Jun...
then kami ke KRU..umah maklong..maklong pun x bape sihat since balik umrah aritu...lepak2 borak2 dgn maklong & family..kol 4++ kitorang pun beransur balik....
huhuh tu la citer cuti 4 ari aku...drpd xde plan tgk2 mcm2 plan!! penat woo...rasa mcm nak sambung cuti lagik!!..hehhehe


Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

5 comments:

Shahida said...

best tol baca celoteh u nih..eee..

ibnatumusa said...

mmg best... ;-)

ryani said...

adoii ni bape kali save draft ni..heheh..nak cito semua dlm ms sehari x sempat..hehehhe

ibnatumusa said...

lampu yg sesuai letak kt tepi jambatan tu ade dlm citer Cinta Utk Ain... hik hik hik... sejibik ler...

ryani said...

a'ah le kWan..at 1st mmg terpandang dlm cinta utk ain..tp dia letak kat pintu kan..side by side...isk tp kalo yan le..mmg xmo lampu camtu..mengerikan!! heheheh