Bahan A:
ikan bilis
udang
telur
kentang
carrot
cili hidup
bawang besar
daun bawang/daun sup (kalo suka)
Bahan B:
tepung
roti keping
garam
serbuk kunyitair panas
potong bahan A di atas sampai jadik cenggini
pastu gaul2kan
amik roti dlm 5-6 keping..koyakkan kecik2 or sederhana kecik camni
pastu gaul2kan
amik roti dlm 5-6 keping..koyakkan kecik2 or sederhana kecik camni
pastu gaulkan roti yg telah dicarikkan bersama bahan A td
masuk bahan B
gaulkan sampai betul2 syerasyi (sebut mcm ajai nurul)
pastu panaskan minyak..goreng garing2 dan sedia utk dihidang =P
masuk bahan B
gaulkan sampai betul2 syerasyi (sebut mcm ajai nurul)
pastu panaskan minyak..goreng garing2 dan sedia utk dihidang =P
petua wat cekodok ni...kena guna air panas..yg betul2 panas baru masak tu tau. cekodok akan jadik lembut gile wpon korang dah simpan dlm fridge semalaman...kalo goreng pg, mkn time ptg pun cekodok still lg lembut
pastu air dgn tepung tu kena pandai ejas. jgn cair sgt adunannya, jgn keras sgt..agak2 senang korang dan cekup dgn tgn masa nk goreng tu. agak2 terlebih air, tambah tepung or roti sikit.
ekceli cekodok ni selain menjadik fave aku & hubby, jugak menjadik fave kengkawan yg selalu bertandang kat umah...x gitu mama jaa & mamabella? hehehhe...
cekodok di atas telah selamat dimakan oleh opismate aku pagi td...hari ni kitorang wat baca yasin. so ni kira potluck dr aku la..
okla nak balik dah...c u when i want 2 c u...kekkekekekkekeke...=P
No comments:
Post a Comment