Friday, February 13, 2009

makan time!!

jom cuci mata dgn lauk2 yg ku masak sepanjang 2 minggu ni...ekceli ada 3 jenis lg tp xtau la masa nak upload tgk2 arini dah xde dlm memory card..agaknye terdelete kot...so melepas le nak 'menikmati' sambal udang, tempe goreng pedas & tauge fishball..hiks :P...kasik nama ajela ye..pastu korang imagine camnela rupa dan rasanye...pasti mabeless!! =P

teringin nak mkn 'sotong masak hitam'...masa pi course aritu, speaker tu ada citer psl sotong msk hitam..katanye lps tumis2 tu, last sekali masukkan 'hitam' yg kat perut sotong tu...barulah kuah tu nanti bau sotong, rasa sotong yg pure...tp x berani la den..takut kang salah msk je..sbb masa tu mmg x amik resepi tu dgn speaker tu..bukan apa..dia ckp senang je msk, dah le dia laki..sogan le den nak amik..last2 skali amik ko..skali dah ngidam tp x reti nak msk...hiks :P

last2 aku perap sotong dgn kicap manis,kicap masin, sos tiram..pastu main campak2 je...so jadikla lauk...sotong kicap campak2...huhu sukati je bg nama resepi...haa jgn jeles tgk sotong yg bulat2 bergulung comel tu...sonang yo nak buat camtu...korang siang sotong tu, pastu belah tgh. pastu kelar ke buat mcm bentuk dadu..nanti bila dah tumis, dia otomatik bergulung..pastu corak yg dikelar2 tu timbul la...

ni pulak sambal sardin...
sawi jepun fave kami
ari rabu aku MC...balik keje selasa tu kepala berdenyut2..kaki lenguh..agaknye sbb injection hormon yg aku amik sepanjang seminggu ni kot...dah le mlm tu hubby pi mancing..tido sengsorang je ambo....huhu...esoknye (rabu) lps solat mmg x larat sgt rasanye nak pi keje..last2 tido balik, msg kat hubby kata nak MC..kol 8++ bangun pi klinik..huhu sedey gile sengsorang je....lps mkn ubat, tido smpi le kol 2..barulah rasa lega sikit..perut lak dah bunyik2...msk nasik..pastu msk yg simple2 aje...
so inilah lauk org sakit...huhu
udang goreng

bilis goreng kicap
makan ngan nasik panas...fuh mabeles.....
mlmnye hubby balik mancing kol 10 br sampai umah...dia belikan sup ekor siap2...x sempat lak nak amik pic..cepat2 melantak...oh ye nak tgk apa yg hubby bwk balik?? tunggu next entry okeh =D
p/s still x puas ati knp gambo lauk aku hilang haa? adekah hubby mensabotaj camera ku? huhu

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

4 comments:

purple_lav said...

adooo le kak yan oii..
masa sy bukak blog ni, ada member yg tumpang tgk gak
masing2 duk ckp sedapnye lauk tuu, sedapnye lauk ni....air liur masing2 nk meleleh laa...hahahaa

Sidratul Muntaha said...

haah wonder gak gi selasa tu
mc naper?
sakit ape?
inject hormon?
brief me please?!

LiXa NiZaM said...

ni sume nak kasik lapar la ni..
adoilaaa...
sian baby dlm perut ni dah terliur..
berkeroncong dah perut ni haa..hehehe

ryani said...

ala syiannye ramai lak yg terliur..hiks :P
okla nti korang dtg umah kyan msk k...tp xtau la bila tu..kena tgk angin rajinku dtg melanda..huhu