Tuesday, February 10, 2009

haruskah??

aku dlm keadaan terpikir2 nak merajuk atau xnak...semuanya gara2 hubby nak pi mancing mlm ni...ekceli aku phm sgt la pe'el dia tu..kalo dia kata NAK PEGI....jgn kata x boleh...sbb dia bgtau aku tu juz sbg 'information'...bukannye mintak permission!! eiii,,ikutkan geram je nak je aku patahkan pancing dia yg berlambak tu pastu campak jejauh..bila dia tnya pura2 buat ilang ingatan...heheheh...boleh ke cenggitu.....


selama ni dia pi mancing kat ulu yam..semenyih..port klang..penah skali kat perak...tu pun aku dah cuak gile..iyela kalo mancing tepi2 lain la..ni naik bot la hape la....


mlm ni katanya nak ke Sg. Besar kat kuala selangor..dr situ diorang nak ke pulau yg dekat dgn sg. besar tu..naik bot dlm 15mins..then stay kat pulau tu esok ptg baru balik..dia kata target nak sampai jeti b4 kol 5...eii..tensen guwe.....mlm ni dah le kena tido sorang2...esok lak x jmpa dia..mlm baru jmpa..dr k.selangor ke gombak adelah 2jam...hmm kdg2 x phm aku..apalah sgt yg sonok psl mancing ni..bg aku that's a very bored xtvt!!..aku penah la try teman dia pi mancing kat klang..oo plz laa...naik jemu aku..dah le nyamuk byk..sampai kol 3am hasilnya nan ado...

kalo ikut dia gi kedai pancing lagilah haru...naik letih aku ngekor dia ke hulu ke hilir nak belek pancing la mesin la segala maknenek alat2 mancing tu la...dia sengih je tgk aku....aku ni sampai sengal lutut dok tunggu dia..patutnya kedai tu sediakan tempat khas utk 'wife/gepren' yg menunggu mcm aku ni....huhuh tensen siot....


ni pun katanya bulan 5 nanti ada plan nak pi rompin..sbb last year punya plan x jadik...tp katanya plan tu akan postponed or maybe kensel terus kalo aku konpem peknen dlm masa terdekat ni..waa bleh ke gitu..dia ckp kalo aku dah peknen mmg dia pencen jap le mancing..hmm ni yg aku x sabar nak peknen ni....


mlm td dah majuk jap...tp ok balik..hmm mesti rajukku bersambung pulak b4 dia pi nanti....risaunye aku...hopefuly xde apa2 yg berlaku..moga Allah lindungi suamiku dr segala bala bencana....Amin....

masa ni mancing kat semenyih kot



p/s...xpela..biarlah ku layan lara di hati dgn menonton Desperate Housewife Season 5 kol 10.30pm kat 8tv..huhuhu (akukah salah seorang desperate housewife?????)


Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

12 comments:

LiXa NiZaM said...

org tua2 ckp, org memancing ade mender ikut..

yg merana anak bini laa..senyap2 je ade penunggu..

cuba la jumpe ustaz mintak2 tlg tgkkan kut2 ade yg menumpang..kdang2 mender camni pun salah satu sbb susah nak lekat.. wallahuaklam..
mintak jauh ye..

ryani said...

isk..iye ke..tu la takut jgk za..sbb abg slalu mancing mlm2..kdg2 kol 4-5am br balik umah...tensen tu xpyh ckp la...kdg2 geram jgk dgn perangai dia tu...tp slalu bila dia balik, dia mandi siap2, solat dulu br dia tido...penah le skali dia x sedap ati ms mancing, balik2 tgk kyan tido peluk quran..mlm tu kyan kena tindih..
ntahla za...kalo x kasi dia pi..dia kata boringla nak lepas tensen la...xde anak kat umah nak main sama la...mcm2 la..hopefuly xde apa2 jadik...x sanggup rasanye..huhuh

LiXa NiZaM said...

pesan kat die, sblm masuk umah bagi salam dulu then terus pegi basuh kaki..

lagi elok basuh kaki sblm masuk umah..setan takleh ikut..kdg2 mender2 halus ni macam ni lah..

ryani said...

slalunye kalo balik mmg dia xkan masuk bilik selagi x mandi dulu...lps mandi ngan solat br dia masuk bilik..sbb dia penah kata mmg penahle ternampak ms mancing kat ulu yam 2-3kali...bila dah nmpk tu cpt2le balik...

Sidratul Muntaha said...

salam
hmm
tak nak komen pnjng2 sebab sedara belah mak banyak kaki pancing dan macam - macam berlaku.
kalau boleh.takyah dah buat benda2 yg tak munasabah once dah kawin ni.
tu sebab,naper bile dah kawin ni,lepak dengan kawan2 ker..mancing ker..ape ker tu kena kurangkan dan dilupuskan klu boleh.ade sebab dan penyebab.bukan nak menakut2kan..tapi bile dah tak boleh nak korbankan keseronokan demi rumahtangga..al maklumlah yerk?
doa banyak2 sebab lelaki ni egonyer melangit..
insyaa Allah,bile anak dh ade mesti dia taknknyer campur dgn kengkawan esok buat bedna tak pekdah..
mudah2han rezeki tu ade..
insyaa Allah.

ryani said...

probnye ayu...dia ni gian mancing lps kawen..bknnye lps kawen..ni yg x thn ni..tp tu la..kita sentiasa doakan dia dilindungi dr segala benda yg x elok..mmg harap sgt kalo dia dpt quit...tpp ssh le pengaruh kwn2 ni..kdg2 geram jfgk..iyela kengakwan pun jenis ygd ah akwen ada anak jgk..x kesian ke kat bini diorang?ntahla....sakit jiwa kdg2 tu..huhu

Puan Gee said...

tensen jugak la kalau kene tinggal memalam semata2 nak gi mancing tu... kalau mancing siang ajer tak blh ke?

ryani said...

ala org dah gila mancing dah gee..x kira mlm ke siang...kalo boleh 4hari 4mlm nak mancing je keje....kawen je la ngan ikan duyung lg senang
ehhehe

Sidratul Muntaha said...

salam
no komen ler yani
ayu dhn laki ayu mmg kwn2 jer
so mmg ade ape2 mmg kena bincang
beside,ayu ni ank sulung..
mmg kuat autokrasi
nak tak nk kena ikut cara aku sbb klu benda tu mmg tak betul aku ttp ckp tak btul unless dlm hadis or agama kata boleh
aapun kne doa byk sbb yani..maybe once dah ade ank ni..maybe ur husband berubah kot?
mna tahu..
tapi laki ni lmbat matang ler yani
even tua pun klu mmg sikap dia dr kecil gitu..mean nnti bile ade smapi peringkat usia tertentu bile tua..buat lagi perangai.
tak thulah..
wallahuallam...

ryani said...

xpela ayu...saya x suka nak berkeras dgn suami..bila dipikirkan biarlah kalo tu yg dia suka..drpd dia dok berjimba kat club2, dok campur org x betul..na'uzubillah..i know him better than others..x perlu nak berkeras dgn suami kalo x suka apa yg dia buat..yg penting tolak ansur..InsyaAllah...suami pun x suka kalo kita nak tnjk authority ayu...x kisah la anak sulung ke anak no brp ke..insyaAllah semua tu boleh dibendung..apa2 pon kena hormat suami..btl x??

Sidratul Muntaha said...

ya butul!!
tak mo koemn pjng2..
huhuuhu...
moga sume selamat...
hehhehee....
amin....

ryani said...

InsyaAllah...semoga dipermudahkan =D