Wednesday, March 25, 2009

Munirah's Engagement - Part2

tadaaa!!! ni la si darah manis tu...kazen aku..umo nye..hmm..aku lupe la..hiks =P rasanye 21 kot..ke 20?? yg aku tau dia sebaya dgn adik aku si Muizz a.k.a Pak Andak..(aku pon lupa umo adik aku bape?? ~ kakak yg hampes!!~)

ok tgk yg close up le...
elok2 abah aku sampai umah Mak Uteh, family bakal tunang kazen aku pun sampai...terus je start dgn acara merisik sekaligus meminang...yg best nye siap berpantun bagai.. Pak Uda (yg bersongkok) le tukang pantun nye...opss nampak x mucuk2 saye di sudut ittew..muah2 kat si dia..ahaks =P
oh ye cantek x pelamin? home made tau!! hasil kretiviti Busu, kazen2 ku dan final touch up oleh aku..huahuahua nak jugak menyelit!! =D

baju ijau hujung skali tu bakal mak men Munirah..hujung skali ni kakNgah aku, then my beloved mom le..heheh

KakYong, Putri Jasmin (my kazen)..si comel yg pegang rantai tu Insyirah..pangkat anak sepupu le ngan aku...wah KakYong..khusyuk wa tawadduk...u'r next!! muahahahaha!!
dari manakah kecantikanku diwarisi?? muehhehehhe keji nye statement..bersama my aunties a.k.a Mak Datin (opss ampun MakLong!! =P )..baju merah Bibik (mak KakYong), hujung skali MakLong (nenek kpd Insyirah & Alia)
ok dah setel upacara merisik & meminang, sampai le turn sarung cincin lak..cincin merisik dulu..
then baru cincin tunang...
salam2..muah2.. =D
psstt..sampai skrg aku x paham motip org pakai serba putih ms bertunang???? siap berinai bagai...bg aku white is nice for solemnization, not for engagement? ke trend skang?ilang le seri time nak nikah nanti? hmm ntahle...belasah ajelah =D
antara hantaran dr pihak pompuan..pink + maroon..sorile x sempat nak amik satu2...hasil gubahan KakCik Ain (Mun's sis) & hubby nye si Haris dah sah bergelar tunangan org..pasni ko kena rajin masuk dapur Kak Mun oiii..jgn dok melepak merewang je x tentu hala..kena pandai kemas umah, pandai msk blablabla...wah adekah ini nasihat atau perli? lu pikirla sendrik!! muehehheheheh =Pbersama family bakal in-law...jauh tu dtg..dr Kedah nun....best le byk le ko dpt hantaran time kawen nanti..mau berpuluh2 dulang =Dini la org kuat!! uncles & aunties =D
duduk depan skali: Pak Uda (laki Mak Uda yg msk sedap tuh!~ Mak uda ni adik badik arwah Pak Uteh), Pak Itam (rasanye kot..ni pun adik badik arwah Pak Uteh aku), Pak Itam (ni adik badik mak aku lak), Mak (bini abah aku), Abah (laki mak aku) ~ ishh ape aku melalut nih!! =P
duduk tengah: ala aku lupa la yg tudung biru ni..tp dia adik badik arwah Pak Uteh gak, Mun & Mak Uteh (dia adik mak aku merangkap mak si Mun)
berdiri belakang: Maklong (kakak mak aku) & Bibik (adik mak)
kazen2 pun nak nyelit gaks..tantek x kami? tantekk..tantekk..huhuh prasan!!
duduk blkg: KakLong, Mun, KakYong ..korang ni amik aura ker? ahaks =P
duduk dpn: aku, Alia, Sarah, Insyirah, KakNgah, Jasmin
ni le tunang si Mun...Abu namanye..Abu ape ntah..jgn Abu Jahal dah le..muehehheheh senget aku ni..dan2 tu kutuk bakal kazen..ahaks =P
hmm..setahun lagi amik kontrak wat hantaran le aku jawabnye =D
okeh..lps je majlis tunang, ada 2 lagi BIG EVENTS!! tungguuuuu....

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

4 comments:

To Visit My said...

your blog is very good......

ryani said...

yeke? tenkiu...fuh kombang idong jap =P

Syazwan Yazid said...

nice blog....!
nice pix...! =)

ryani said...

syazwan: tq..jap lg saya visit bloga wak ok ..rajin2la singgah sini sokmo =P