Tuesday, March 10, 2009

sepatutnye...

sepatutnye hari ni 10hb aku check UPT...
sepatutnye hari ni aku dah tau resultnye...
sepatutnye hari ni aku hepi...

TAPI.....

seminggu yang lalu, belum sempat aku habiskan Duphaston...'dia' dh dtg..Tuhan je tau betapa sedihnya aku time tu...kalo korang ingat lagi entry ni... mmg masa tu aku down sgt...mmg ada yg dah tau awal psl ni..tp aku saje xnak bgtau yg lain dulu..kan aku dah janji akan bgtau ape saje resultnya pd korang kan?

xpela..bukan rezeki aku kali ni...Allah nak uji aku dgn dugaan ni..InsyaAllah ada rezeki utk aku dlm masa terdekat ni...mungkin masih ada hutang2 kekhilafan aku dgnNya yg menyebabkan Dia masih belum mahu memberikan rezeki ni pd aku...Ya Allah kasihanilah diriku ini..sesungguhnya aku adalah hambaMu yg lemah..

sedih mmg la sedih...bila tgk org lain..hmm senangnye diorg dpt kan? kawen2 je terus dpt...jelesnya hati Tuhan saje yg tau...tp maybe Allah bg diorg rezeki tu, tp ada dugaan lain yg aku xtau..sama jugak dgn aku, rezeki aku kat lain ada, tp Allah bagi dugaan dgn xberikan aku rezeki tu..Allah tu Maha Adil..tu yg aku selalu pujuk diri aku, terima ketentuan Ilahi..Dia yg Maha Mengetahui setiap sesuatu...

Alhamdulillah wpun bkn rezeki kami kali ni, hubby dpt terima dgn tenang, x mcm 1st time aritu..mmg dua2 down..dua2 very upset..tp xtaulah dlm hati dia camne kan..maybe ada jugak secebis rasa kecewa..tp kali ni dia mcm biasa..agaknye sbb kami dh bincang awal2..apa2pun resultnya, terima dgn terbuka...yg penting kami dah berusaha..dah berubat...jgn putus asa...kena motivasi diri bahawa kami mampu dan pasti akan dpt jugak rezeki Allah yg tak ternilai ni...InsyaAllah...

Ya Allah..aku bermohon kepadaMu Ya Allah..Engkaulah yg Maha Memberi dan Menerima Doa..kasihanilah kami Ya Allah, kurniakanlah kepada kami dari sisiMu zuriat keturunan yang baik dan soleh..Amin Ya Rabbal Alamin...


Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

10 comments:

maswani said...

yan..sabar la..semua tu ada hikmah nya..

jiran saya pn br start peknen, dh 6thn kawin.. Berserah je lah. Nti ada la rezeki tu..

nuryah said...

sabar k'yan..betul tu setiap org Allah uji dgn cara yang lain..jgn putus asa deh

purple_lav said...

trskan lagi projek mega tanpa rasa jemu...hehehehe

ryani said...

wani: itula..harap2 adelah rezeki dlm ms terdekat ni..teringin jugak nak anak tembam mcm hanim tu ;)

nuryah: btl tu..setiap org lain ujian Dia bagi..InsyaAllah ada rezeki kami...

fiza pepel: hmm iyolah tu...mlm ni terus on..hahahahah

Puan Gee said...

Allah lebih mengetahui apa yang tersirat atas setiap yang berlaku.

dlm mjlh prmp bln lps ada satu pasangan yg tak berjaya iui, tapi berkat doa dan kesabaran si isteri mengandung di usia 40, dan skrg mrk menanti kelahiran anak kedua.

be strong girl.

dd dudu said...

kak ryani, saba yukk :I

ASMAH ANIZAN said...

sabar yee.. bkn rezeki yan kali ni

Mrs.FHM said...

Yan sabar yee....
sy paham sgt camana sedih nye...
sy tetap akan doakan yan...

sy pon dulu camtu...tiap kali period tiap kali tu la nangis sampai bengkak2 mata...jeles giler tgk org lain peknen...

sabar ye...usaha lagi...insyaAllah ada rezeki utk yan....

Dda Ly said...

sorry kak, lambat bace entry neh...dah jarang bloghopping skang..akak sabar k, mmg betul...sumtyme org yg dikurniakan anak ramai, lain plak dugaannye...Dia tu Maha adil akak...so, saba bebanyak k!!

ryani said...

gee, dudu, mah, na & huda:
thnx 4 ur support...xpela saya yakin ada rezeki utk kami berdua jadik mama & abah nanti..moga diperkenan olehNya...Amin...